Ghee

Mis see on ja kuidas seda valmistada? 15107251_10155467032309377_8651513076431108375_nGhee´d saadakse või pikaajalisel kuumutamisel madalal temperatuuril.
Kuumutamise käigus eemaldatakse võis olev piimasuhkur, piimavalk ja vesi (st. toode muutub laktoosivabaks). Kannatab tugevat kuumutamist (umbes 230° C).
Ghee´d ei pea hoidma külmkapis, aga kindlasti ei tohiks ta kokku puutuda niiskusega, sest nii kipub see riknema. 
Kasutada võid seda:praadimiseks, röstimiseks, võileivale määrimiseks, pudru sees ja juba pisikesest tükist piisab, et anda toidule omapäraselt mõnus maitse.
Miks on Ghee hea?
Tugevdab immuunsüsteemi
Sisaldab vitamiine E, D, K ja A.
Sisaldab rasvhappeid, mis aitavad põletada rasvkudet.

Retsept: 300g Saaremaa või 82%

Sul on vaja: 
Riie kurnamiseks 
Sõel 

Pane pott madalale tulele. Tükelda või potti ning lase sel sulada. Kui või on ilusti sulanud, siis tekib valge vaht. Keera tuli väiksemaks ja lase sellel potis edasi podiseda, sest nii eemaldub võis olev vesi ja piimavalk. Eemalda pealt tekkinud vaht. Kui ghee hakkab valmima, siis annab sellest märku mõnus magus lõhn ning vahtu enam juurde ei teki, potti jääb vaid läbipaistev vedelik.

Mina kurnasin vedeliku 1x läbi lapi ja 1x läbi sõela.
Valmis ta saigi! 🙂

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga